Tagtik

West-Vlaamse gouverneur: "Kom niet naar de kust"

Met de versoepeling van de lockdownmaatregelen vanaf 10 mei zal de politie geen controles meer uitvoeren op de niet-essentiële verplaatsingen. Een bezoekje brengen aan familie of vrienden of gaan winkelen aan de kust of in de Ardennen kan dan een excuus worden voor een daguitstap.

Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, doet alvast een oproep om niet massaal naar de kust te komen. "Nogmaals: gebruik je gezond verstand en doe het niet. We moeten beseffen dat het menens is. Als we willen slagen, moeten we de richtlijnen volgen, anders komen we in de problemen", zo zegt hij bij Radio 2.

De burgemeesters van de kustgemeenten willen zo snel mogelijk het toerisme aan de kust opnieuw op gang trekken. Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, en Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, verklaarden eerder al dat ze tweedeverblijvers welkom zullen heten. Volgens Decaluwé kunnen zij daar niet over beslissen.

"De timing en fasering is bepaald door de veiligheidsraad en iedereen moet zich daar bij neerleggen. Dus ook alle burgemeesters", zo klinkt Decaluwé nog. "Iedereen moet beseffen dat het zomerseizoen er anders dan normaal zal uitzien. En het is telkens de veiligheidsraad die beslist wat kan en wanneer dat kan."

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 2, VRT NWS/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren