Tagtik

Wie Johnson kreeg, krijgt dit jaar nog tweede prik

De Belgische ministers van Volksgezondheid hebben woensdag op de Interministeriële Conferentie (IMC) beslist dat wie gevaccineerd is met het coronavaccin van Johnson & Johnson, nog dit jaar een boostershot krijgt.

“De #IMC Volksgezondheid zal een globale visie uitwerken over de 3e prik. Op 27 november zullen we de operationalisering ervan bespreken. Zo geven we de vaccinatiecentra de duidelijkheid die ze vragen. Ondertussen hebben we al beslist om een extra prik voor J&J uit te rollen”, schrijft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) woensdagochtend op Twitter. In België zijn zowat 363.000 mensen, onder wie 243.000 Vlamingen, gevaccineerd met J&J.

De bedoeling is ook dat er ook een boosterprik komt voor de andere vaccins: Pfizer, Moderna en AstraZeneca. “Die principiële beslissing is genomen. Dat moeten we nu ook voorbereiden zodat iedereen in de loop van 2022 zo’n prik kan krijgen”, klinkt het. Het extra vaccin zou minimaal twee maanden na de eerste vaccinatie moeten worden toegediend.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren