Tagtik

"Woonzorgcentra kunnen geen tweede golf aan"

In een persbericht verklaart Artsen zonder Grenzen zich nog altijd ernstige zorgen te maken over de Belgische woonzorgcentra: daar vallen nog altijd te veel doden en worden nog te veel nieuwe besmettingen opgetekend.

Sinds het begin van de coronacrisis stuurde Artsen zonder Grenzen teams naar 129 woonzorgcentra in Vlaanderen, Brussel en Wallonië om het personeel en de bewoners te helpen. AzG hielp op die manier zo'n 3.000 mensen.

De organisatie is bezorgd om een tweede golf: "We zijn helemaal niet gerust in de capaciteit van de woonzorgcentra die we bezoeken om een eventuele tweede golf van de epidemie te beheersen", zo verklaart dokter Sofie Spiers van Artsen Zonder Grenzen in het persbericht uit. "De zorgteams in de centra zijn zo uitgeput dat we vrezen of ze het zouden aankunnen als we in de komende maanden een tweede golf zouden meemaken."

"Artsen Zonder Grenzen vraagt om een betere coördinatie tussen de regionale actoren en om duidelijke en realistische instructies aan de woonzorgcentra, zodat ze snel kunnen worden uitgevoerd en vooral kunnen worden gehandhaafd voor de komende maanden en jaren", zo klinkt het nog.

(Fausto by Tagtik/Source: msf-azg.be/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren