Tagtik

Zaak-Maddie McCann: "Bewijs dat ze dood is"

De Daily Mirror zet het dinsdag groot op zijn voorpagina: "We hebben bewijs dat ze dood is", zo rapporteert de Britse tabloid over de zaak Maddie McCann.

"We hebben elementen waarover we nog niet kunnen communiceren, maar die de theorie ondersteunen dat Maddie dood is, ook al hebben we haar lichaam nog niet gevonden", zo vertelde de officier van justitie Hans Christian Wolters aan het Britse Sky News.

Het Portugese dagblad 'Correio de Manha' meldt dan weer dat de Portugese politie op zoek is naar een hotelmedewerker die een link heeft met de 43-jarige Christian Brueckner, de Duitse verdachte in de verdwijningszaak die de wereld al 13 jaar lang in de ban houdt.

Die hotelmedewerker zou anderhalf uur voor de verdwijning van het meisje de Duitser hebben getipt dat de kamer van de McCanns leeg zou zijn: dat zou hij hebben geweten door de reservatie van de ouders van Maddie voor een etentje. Brueckner zou de kamer zijn binnengedrongen om die leeg te roven, maar zou daar de drie kinderen van de McCanns hebben aangetroffen. In paniek zou hij Maddie hebben meegenomen, maar wat er daarna is gebeurd, is nog een raadsel.

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Dertien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

(Fausto by Tagtik/Source: Daily Mirror, Sky News, Correio da Manha, Nieuwsblad/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren