Tagtik

Ziekenhuis wil niet-gevaccineerden kunnen ontslaan

Zorgnet-Icuro, de grootste koepel van ziekenhuizen en woonzorgcentra in Vlaanderen, adviseert minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om zorgpersoneel dat zich niet tegen covid wil laten vaccineren te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan.

“Wij vragen om in een wet op te nemen dat alle mensen die in de zorg werken zich verplicht moeten laten vaccineren”, bevestigt Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro aan VRT NWS. Wie zich niet meteen wil laten vaccineren, moet wel 2 tot 3 maanden de tijd krijgen om erover na te denken, voegt Cloet eraan toe. “Maar als ze zich dan nog niet laten vaccineren, willen we dat ze ontslagen worden.”

Eind augustus besliste het Overlegcomité van de verschillende regering van België dat het zorgpersoneel zich moet vaccineren tegen het coronavirus. Maar om dit te kunnen verplichten, moest eerst nog advies ingewonnen worden, onder meer bij de Nationale Arbeidsraad, waarin zowel de werkgevers als de vakbonden zitten. Zorgnet-Icuro heeft nu dus klaar en duidelijk haar standpunt gedeeld met de bevoegde minister.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren