Tagtik

Belgische proftennisster (19) elke dag bedreigd door gokkers: "We gaan je komen verkrachten"

Amélie Van Impe (19) heeft deze week haar hallucinante verhaal met de buitenwereld gedeeld.

Als amper 19-jarige tennisspeelster, momenteel op plaats 536 in de officiële WTA-ranking, wordt ze ernstig lastiggevallen. Ze krijgt immers dagelijks bedreigingen van agressieve gokkers.

Al sinds haar zestiende toen ze prof werd, krijgt ze haatberichten en bedreigingen van gefrustreerde gokkers die geld verliezen door haar winst of verlies. 

In 'No cap: place your bets' op VTM Go doet ze haar verhaal. Meteen na het einde van elke match krijgt Amélie berichten. Per week lopen die aantallen snel op. "Als we een internationaal toernooi spelen, hebben we zo’n vier à vijf matchen per week. Dan volgen er al snel vijftien tot twintig berichten in diezelfde week. Nu heb ik drie weken niet gespeeld, en kijk, ik heb geen enkel bericht gekregen", vertelt ze in een reactie bij Het Nieuwsblad.

De berichten zijn vaak afkomstig van valse profielen op social media en zijn vaak in het Engels. Soms sturen gokkers zelfs rekeninguitreksels om te tonen hoeveel geld ze verloren hebben. Amélie antwoordt nooit op deze berichten. Ook haar familieleden worden al geviseerd en krijgen dreigberichten. "Iemand wenste mijn moeder borstkanker toe. Of zei: ‘Ik hoop dat je verkracht wordt’. Dat gaat erover. Of ze zeggen dat ze jou of je familie weten wonen… Dat ze mij contacteren, daar moet ik als speelster mee kunnen omgaan. Maar dat ze hen lastigvallen, vind ik jammer."

In sommige gevallen proberen de gokkers de lager gerangschikte spelers, buiten de top 100 van de WTA-ranking, zelfs te beïnvloeden of om te kopen.

(FVDV for Tagtik/Source: No cap: place your bets - Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren