Tagtik

Eerste beelden van stadion in Casablanca: op een na grootste ter wereld

Het Hassan II stadion in Casablanca, gebouwd voor het WK 2030, wordt een enorm stadion met 115.000 zitplaatsen. Het WK 2030 wordt een WK met primeurs. Voor het eerst zal het op drie continenten plaatsvinden: Zuid-Amerika (Uruguay, Paraguay en Argentinië), Europa, (Spanje en Portugal) en Afrika (Marokko).

Als eerste Noord-Afrikaanse land dat een wereldkampioenschap voetbal organiseert, wil het Koninkrijk Marokko zijn stempel drukken op het evenement. Daarom laat het koninkrijk een gigantisch stadion bouwen in Casablanca, vernoemd naar Hassan II, voormalig koning van Marokko en vader van Mohamed VI.

Het stadion, ontworpen door architecten Populous, gespecialiseerd in sportfaciliteiten, en Oualalou + Choi, zal een capaciteit van 115.000 toeschouwers hebben. Met uitzondering van het stadion van Pyongyang in Noord-Korea moet dit het grootste stadion ter wereld worden. Met de publicatie van nieuwe beelden weten we nu iets meer over hoe dit gigantische stadion eruit zal zien. Het ontwerp van het nieuwe stadion is geïnspireerd op de “moussem”, een grote traditionele feestelijke bijeenkomst in Marokko. Een grote, lichte tent die zich hemelwaarts uitstrekt bedekt het hele stadion en de omgeving.

(Arnaud Hermant/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren