Tagtik

Messi en Ronaldo voor het eerst niet genomineerd voor de Ballon d’Or sinds... 2003!

Hoewel Cristiano Ronaldo uit Portugal en Lionel Messi uit Argentinië productief zijn op clubniveau en de laatste ook de Copa America heeft gewonnen, staat geen van beiden op de Ballon d’Or-lijst van dit jaar. Voor het eerst in... 21 jaar.

Tussen 2008, het jaar van Cristiano Ronaldo’s eerste succes, en 2018, toen Luka Modric de spiraal doorbrak, verpletterden ze lange tijd de competitie. Maar noch Lionel Messi, titelverdediger en recordhouder met zeven Ballon d’Or-prijzen, noch de Portugees staan op de lijst van 30 genomineerden voor de editie van 2024. Het is de eerste lijst zonder de twee giganten sinds 2003.

Zullen Cristiano Ronaldo, die voor Al-Nassr in Saoedi-Arabië speelt, en Lionel Messi, die nu voor Inter Miami speelt, de lijst ooit weer halen? De eerste is 39, de tweede 37. Beiden zijn nog steeds internationals, maar ze spelen in relatief onbeduidende competities. De onbevredigende EK-campagne van Cristiano Ronaldo heeft zijn status bij de Seleçao meer in twijfel getrokken. En voor Lionel Messi, die ondanks zijn goede prestaties en Copa America-overwinning met de Albiceleste niet werd geselecteerd, lijken de kansen ook steeds kleiner te worden.

(Redactie/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren