Tagtik

Spalletti: “Uitschakeling is mijn verantwoordelijkheid”

Italië-coach Spalletti was terughoudend om zijn spelers de schuld te geven na de teleurstellende 2-0 nederlaag in de 1/8e finale tegen Zwitserland op zaterdag.

“Wil je aan het hoofd van dit team blijven staan?“
Vanuit mijn oogpunt verandert deze uitschakeling niets. Ik ben verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. Ik heb zelf de spelers gekozen, dus dat is mijn verantwoordelijkheid. Ik ben niet blij met onze wedstrijd, ik ben niet blij met de wedstrijd tegen Spanje, ik ben gedeeltelijk tevreden met de andere twee wedstrijden, maar hier waren we onder ons niveau. We slaagden er niet in om een goed intensiteitsniveau vast te houden. Misschien komt dat door de manier waarop ons kampioenschap eindigde. Ik heb waarschijnlijk ook meer tijd nodig. We hadden wat blessures waarmee ik rekening moest houden. Maar ja, qua intensiteit waren we onder de maat.

“Heeft dit team een toekomst?“
We hebben andere keuzes nodig, we hebben spelers met lef nodig. We zagen in de wedstrijden dat we het moeilijk hadden in bepaalde duels en dat maakt het verschil.

“Hebt u ook meer moed nodig in onze spelerskeuze? Plaats maken voor jonge spelers?“
Ik begon met Calafiori en mensen zeiden tegen me: “Wat, nu al een starter? Ik nam ook Fagioli, die fouten maakt maar bepaalde eigenschappen heeft, en Udogie was geblesseerd. Als er jonge spelers met potentieel zijn, ben ik de eerste om ze een plek te geven. Ik moet iets veranderen, dat is zeker.

“Naast het resultaat was de prestatie opvallend. Waarom leek je team uitgeblust?“
Het was timide qua intensiteit, we slaagden er niet in om een hoog intensiteitsniveau vast te houden. We verloren de bal omdat we niet handig waren met onze passing. We kunnen in elk systeem spelen, maar als het ritme hetzelfde is, wordt alles moeilijk.

“Als er een tekort is aan getalenteerde spelers, moet u dan overschakelen op een minder ambitieuze speelstijl?“
Er moet iets veranderen en dat zal ik moeten doen. Ik heb geprobeerd om met bepaalde dingen rekening te houden en ik ben verplicht om iets anders te proberen. Ik geef niemand de schuld, het is mijn verantwoordelijkheid.

(Mélisande Gomez/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren