Tagtik

Materiaalpech zorgde voor dodelijke val Noors toptalent Drege

Een zwarte dag zaterdag in de Ronde van Oostenrijk want de 25-jarige Noor André Drege heeft het leven gelaten na een val in de afdaling van de Grossglockner.

De profrenner van het continentale team Team Coop - Repsol maakte op het moment van zijn val deel uit van de leidersgroep in de wedstrijd. En nu blijkt dat materiaalpech aan de basis lag van de dodelijke val. Dat maakte Jaka Primozic bekend, de enige getuige van de val.

De Sloveen reed in de afdaling achter Drege en zag de tragedie gebeuren. De 25-jarige renner die uitkomt voor Team Hrinkow Advarics reageert zwaar aangeslagen op het overlijden van de Noor. 

In een getuigenverklaring aan de Oostenrijkse politie heeft Primozic meer informatie gegeven over het ongeluk. “Jaka zag dat er problemen waren met het achterwiel van Drege’s fiets”, zegt Andreas Lidner van de Oostenrijkse politie in gesprek met het Noorse VG.

“Toen kwam er iets wits uit de band”, doelt Lidner mogelijk op de sealant (een soort melkachtige substantie) die uit tubeless banden spuit als je lek rijdt. Vervolgens is Drege van zijn fiets gevallen, heeft Primožič aan de politie laten weten. De snelheid lag op dit moment tussen de tachtig en honderd kilometer per uur, volgens de getuige. Lindner: “Alles gebeurde binnen enkele seconden.”

(SR for Tagtik/Picture by Loken via Wikimedia Commons licensed under CC BY_SA 4_0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren