Tagtik

Muriel Furrer overleden na val tijdens WK Junioren

Tragisch nieuws van de Internationale Wielerunie (UCI): Muriel Furrer (18) is overleden na een val in de wegwedstrijd op de wereldkampioenschappen wielrennen voor junioren op donderdag. De jonge renster, die een ernstig hoofdletsel opliep, werd in “zeer kritieke toestand” per vliegtuig naar het ziekenhuis in Zürich gebracht . Ze overleed vrijdag. “Met de dood van Muriel Furrer heeft de internationale wielergemeenschap een renster verloren die de toekomst voor zich had”, zei de UCI.

Er is een onderzoek gestart om te proberen te begrijpen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De exacte locatie van haar val is niet bekend. Volgens Zwitserse media vond het ongeluk plaats in een bos boven Küsnacht, aan de oostelijke oever van het Meer van Zürich, en duurde het enkele minuten voordat de renster werd ontdekt.

“Onderzoeken door de bevoegde autoriteiten zijn aan de gang”, zei de UCI op vrijdag voordat ze de dood aankondigden, eraan toevoegend dat de wereldkampioenschappen verder zouden gaan met de vrouwen- en mannenwedstrijden op respectievelijk zaterdag en zondag.

(Gaétan Scherrer/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren