Tagtik

Ruddervoorde pakt uit met vernieuwd parcours

Zondag geven de veldrijders elkaar afspraak op het landgoed van boer Marc Pyfferoen op een vernieuwd parcours voor de vierde manche van de Telenet Superprestige in Ruddervoorde. Het hele parcours ligt nu binnen het privédomein. "Met een nieuw aangelegde, 166 meter lange en zes meter brede, licht hellende betonklinkerweg als begin- en eindpunt van de wedstrijd", aldus Kurt Vanneste, secretaris van het organiserende Wijkcomité Sint-Godelieve bij Het Laatste Nieuws.

De blikvanger van het bochtige parcours is de beruchte trap die dubbel zo lang is geworden: "De twaalf oude treden waren dringend aan vervanging toe. Dus hebben we er maar ineens 24 van gemaakt." Ook de steile klim aan de achterflank van de trap moet voor spektakel zorgen: alleen de allersterksten zullen in staat zijn om al rijdend naar boven te gaan.

Op zaterdag is Mathieu van der Poel nog aan de slag in eigen land, in de cross van 's Hertogenbosch. Wout van Aert komt dus al zeker frisser aan de start dan zijn grote Nederlandse rivaal. Maar of dat voldoende is om de Nederlandse kampioen te kloppen...?

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur. De cross van Ruddervoorde van zondag 29 oktober is via streaming hier te volgen.

Ook dit kan u interesseren