Tagtik

Sven Vanthourenhout: "Ik kan niet toveren"

Rudy De Bie pakte als bondscoach veldrijden 58 medailles op een WK en kon tien keer met een wereldkampioen naar België terugkeren. Hij kon rekenen op een gouden generatie en dus ligt de lat voor zijn opvolger Sven Vanthourenhout heel hoog. Bovendien krijgt die af te rekenen met een nieuwe gouden generatie... bij de Nederlanders. Dit seizoen domineren onze noorderburen alle categorieën, met slokop Mathieu van der Poel op kop.

"Er is een belangrijke generatiewissel gaande", zo vertelt de bondscoach over het huidige landschap in het crossen bij Het Laatste Nieuws. "Enkele Belgische coryfeeën zijn afgehaakt, anderen zitten in de herfst van hun carrière. Van Vantornout of Pauwels moet het niet meer komen. Wel van de nieuwe generatie en de jeugd."

Vanthourenhout ziet dat België sterk blijft in de breedte, maar maakt zich nog geen zorgen over de heerschappij van de Nederlanders. "We moeten het aanvaarden, maar mogen niet berusten. Alert blijven voor talent en daar omzichtig mee omspringen, is de boodschap. We zullen nóg scoren met het beschikbare potentieel, hoe moeilijk ook. Maar ik kan natuurlijk niet toveren. Een fenomeen als Van der Poel is niet kloonbaar."

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren