Tagtik

Toon Aerts: "Dit was pure verzuring"

Zondag neemt Toon Aerts afscheid van zijn trui als Europees kampioen. Hij beseft dat het in het Tsjechische Tabor moeilijk zal worden om zijn titel te verlengen. In de Koppenbergcross in Oudenaarde, waar hij vorig jaar zijn eerste cross reed in de trui van Europees kampioen, kwam hij extra gemotiveerd aan de start. En met succes: hij maakte het winnaar Mathieu van der Poel heel moeilijk en kon tot in de slotronde aanspraak maken op de overwinning.

Net als de winnaar was hij heel diep gegaan: "Ik ben vroeger ook wel al diep gegaan in een wedstrijd, maar dit voelde meer als op training. Daar doe je soms korte blokken waarin je echt tot op de limiet gaat. In een cross van een uur doe je dat zelden, maar nu dus wel. Dit was pure verzuring", zo vertelt de renner van Telenet Fidea-Lions bij Het Laatste Nieuws.

"Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik over mijn toeren ben gegaan. Door mijn trainingen op de tijdritfiets heb ik geleerd beter mijn eigen tempo te bepalen", zo vertelt hij op de website van de Koppenbergcross, waar hij extra gemotiveerd aan de start kwam: "Nog één keer (kon ik) rijden met een bril en een fiets met sterren ... Volgende week moet dat er allicht allemaal af."

(DrK/Picture: Photo news)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren