Tagtik

Tussenstand Superprestige: nog niks beslist

Van der Poel in Gieten en Zonhoven, Wout van Aert in Boom: de overwinningen in de manches van de Telenet Superprestige gingen tot nu toe naar de grote tenoren. Omdat Van der Poel in Boom 'pas' vierde werd, is de wereldkampioen toch leider in het voorlopige klassement, met één luttel puntje voorsprong op de Nederlandse kampioen.

In de Superprestige krijgt de winnaar 15 punten, de tweede 14 punten, de derde 13 punten enzovoort, tot de vijftiende die nog 1 puntje verdient: in het klassement blijft alles dus dicht bij elkaar, met spanning verzekerd tot de slotproef. In de laatste manche, in Middelkerke, komt Van Aert echter niet aan de start, maar dat wil niet zeggen dat Van der Poel nu al zeker kan zijn van de eindoverwinning. Renners als Laurens Sweeck of Lars van der Haar blijven de koppositie in het vizier houden en de minste pech of een slechte dag kan worden afgestraft.

De voorlopige tussenstand na drie manches ziet er als volgt uit:

1. Wout van Aert 43 punten
2. Mathieu van der Poel 42
3. Laurens Sweeck 38
4. Lars van der Haar 38
5. Quinten Hermans 31
6. Jens Adams 26
7. Toon Aerts 24
8. Kevin Pauwels 21
9. David van der Poel 15
10. Michael Boros 15

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

De cross van Ruddervoorde van zondag 29 oktober is via streaming hier te volgen.

Ook dit kan u interesseren