Tagtik

UAE Team Emirates krijgt boete van 4.000 euro na eerbetoon aan Pogacar

Om de dubbel Tour de France-Tour d’Italie van Tadej Pogacar te vieren, droegen zeven van zijn ploeggenoten van UAE Team Emirates speciale shirts tijdens de ploegenpresentatie van de Vuelta vorige donderdag. De UCI legde hen een boete op van 4.000 euro.

De ploeggenoten van Tadej Pogacar van UAE Team Emirates wilden hun kampioen vieren, winnaar van de Tour de France en de Giro d'Italia in 2024, maar de UCI kon de knipoog niet waarderen. Op donderdag, tijdens de presentatie van de ploegen die deelnemen aan de Vuelta 2024, poseerden Joao Almeida, Filippo Baroncini, Isaac Del Toro, Pavel Sivakov, Adam Yates, Brandon McNulty en Marc Soler in een originele trui, versierd met gele en roze stippen, in de kleuren van de twee Grote Rondes die de Sloveen won.

Het probleem: deze outfit is niet goedgekeurd door de Internationale Wielerunie (UCI), die heeft besloten om de zeven renners een boete op te leggen van 500 CHF (523,5 euro) en een verlies van 15 UCI-punten. Alleen Jay Vine, die niet aanwezig was bij de presentatie, werd gespaard.

De totale kosten van dit eerbetoon bedragen 4.000 euro voor de UAE-ploeg, vooral omdat teammanager Marco Marato op dezelfde manier werd bestraft. Niet genoeg om hun start van de Ronde van Spanje te bederven, want Brandon McNulty won de eerste rit en pakte de rode leiderstrui.

(Tom Lacaille/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren