Tagtik

Van Aert: zonder hoop naar de Koppenberg?

Mathieu van der Poel pakte zondag in Ruddervoorde al zijn elfde zege van het seizoen. Zijn grote rivaal Wout van Aert kon enigszins de schade beperken en bleef de Nederlandse kampioen de hele cross toch onder druk zetten. Het doet de hoop bij de supporters van de wereldkampioen opleven dat de kloof met de Nederlander aan het verkleinen is. Winst in de Koppenbergcross van woensdag 1 november zou voor Van Aert de ideale manier zijn om zijn ministage in Lucca in te gaan.

Bij Het Nieuwsblad tempert Van Aert toch de verwachtingen van de fans: hij vindt dan wel in Oudenaarde een parcours dat hem goed ligt en waar Van der Poel nog nooit goed wist te presteren, toch zou dat bij deze editie kunnen veranderen: "Zoals Mathieu nu rijdt, kan hij op elk parcours uit de voeten en dat zal op de Koppenberg niet anders zijn. Ik heb die hoop al lang opgegeven om daar potten te breken", aldus Van Aert.

(DrK/Picture: Photo news)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

De Koppenbergcross van woensdag 1 november is via streaming hier te volgen.

Ook dit kan u interesseren