Tagtik

Wout van Aert blijft zijn hele carrière bij Visma-Lease a bike

De 30-jarige Belgische renner Wout Van Aert heeft woensdag zijn contract bij zijn Visma-Lease a bike ploeg verlengd tot het einde van zijn carrière, hoewel zijn contract zou aflopen in 2026.

De Visma-Lease a bike ploeg maakte woensdag een einde aan de speculaties over de toekomst van Wout Van Aert door de woorden “Eternity” te plaatsen op haar sociale netwerken. De 30-jarige Belg, die ernstig geblesseerd raakte tijdens de Vuelta, heeft besloten om zijn contract bij de Nederlandse ploeg tot het einde van zijn carrière te verlengen. Een zeldzame gebeurtenis in de wielersport.

Het is een unicum in onze sport, maar daar hoefden we allebei niet lang over na te denken,“ zei Richard Plugge in een verklaring. “Wout is natuurlijk een fantastische renner met een geweldig palmares. Hij is een alleskunner: een sprinter, een klassieke renner, een tijdrijder en op zijn beste dagen wint hij ook nog eens een bergrit zoals de befaamde zege op de Mont Ventoux in de Tour de France. Maar daarnaast is Wout echt een belangrijke cultuurdrager geworden, een onmisbare schakel in onze ploeg. Hij is een leider en een teamplayer. Hij is een renner die anderen in de ploeg ook beter maakt, alleen al door zijn inzichten en charisma. Wij zijn enorm blij met hem en gelukkig is dat wederzijds.

Wout Van Aert, die voor hij uitviel na een val drie ritten won in de recente Ronde van Spanje, Ik hoefde niet lang na te denken toen dit idee op tafel kwam. Allereerst omdat we bij Team Visma | Lease a Bike werken met de beste mensen en de beste materialen. (...) Daarnaast voel ik me heel erg thuis in deze ploeg, dat is voor mij heel erg belangrijk. Deze ploeg is uniek en past al vijf jaar bij me en dat wil ik graag zo houden. Daarom heb ik besloten om hier voor altijd te blijven, en dat voelt heel goed.”.

(Tom Lacaille/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren