Tagtik

Yu Takenouchi wil meer zijn dan een attractie

Yu Takenouchi, de 29-jarige Japanner, is een buitenbeentje in het veldrijden. Hij komt zelden in het nieuws door zijn sportieve prestaties. Vorig jaar haalde hij de media wel toen hij het land werd uitgezet omdat zijn visum was verlopen.

Ondanks zijn matige prestaties, kreeg hij toch een vast contract bij de Superprestige: voor elke manche ontvangt hij 250 euro. En dat maakt sommige concurrenten jaloers: "Soms zeg­gen ze: Wat kom jij hier doen? Maar het is een min­der­heid en het is niet meer zo erg als in het be­gin. Ik heb toch ook res­pect af­ge­dwon­gen", zo zegt hij bij Het Nieuwsblad. Tegenover de grote tenoren Van Aert en Van der Poel stelt hij zich bescheiden op: "Ik durf niet met hen te pra­ten. Als ik fi­nish, zit­ten zij al in de cam­per. En voor de cross is ie­der­een be­zig zich te con­cen­tre­ren. Maar Wout is vrien­de­lijk en zegt al­tijd goe­den­dag."

De Japanner, die in het West-Vlaamse Zwevegem bij een gastgezin verblijft,  heeft zelfs een Vlaamse supportersclub in Wervik. "Ik blijf zo lang mo­ge­lijk cros­sen in Eu­ro­pa", zo blijft hij dromen van sportief succes. Wie weet komt dat succes er in het mountainbiken, want met de Spelen van 2020 in Tokio in eigen land wil hij zich in de zomer daarop toeleggen: "Wie weet strijd ik met Ma­thieu op de Olym­pi­sche Spe­len in To­kio in 2020. Stel je voor dat ik in ei­gen land mag deel­ne­men aan het groot­ste sport­eve­ne­ment ter we­reld…"

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

De cross van Ruddervoorde van zondag 29 oktober is via streaming hier te volgen.

 

Ook dit kan u interesseren