Tagtik

3 verrassende recepten voor je ontbijt met aardbeien

06 May 2024 12:22 We zien op veel plaatsen die lekkere rood blinkende aardbeien in bakjes liggen in de winkel. Dat betekent dat het aardbeiseizoen gestart is! Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en vezels en zijn caloriearm. Ze bevatten koolhydraten, calcium, ijzer, natrium en vitamine B1 en B2.

Zit er toch alcohol in je alcoholvrij biertje?

30 April 2024 11:30 Wanneer we een alcoholvrij biertje bestellen of kopen in de winkel, hebben we niet direct de neiging om naar het alcoholpercentage te gaan kijken op het flesje. Maar als je dit toch doet, zie je dikwijls staan dat er toch 0,3 of 0,5 procent alcohol inzit. Dit is misleidend, zeker voor de mensen die geen alcohol mogen of willen drinken!

De vijfseconden-regel: een mythe!

26 April 2024 15:34 Pas jij de vijfseconden-regel toe wanneer je voedsel laat vallen op de grond? Is het een mythe dat je voedsel dat op de grond viel nog veilig kan opeten als je het binnen de 5 seconden opraapt?

Te weinig zout? Kies voor gezonde kruiding!

20 April 2024 15:00 We weten allemaal dat te veel zout het risico op een hoge bloeddruk verhoogt. Reden genoeg om die dagelijkse inname van zout te beperken. Weet je dat 80% van het zout dat we binnen krijgen afkomstig is uit producten waar zout van nature in zit of waar het aan toegevoegd is door fabrikanten. Dus kunnen we al starten met minder voedingsstoffen te eten die zout bevatten. Ook aan die overige 20% kunnen we iets doen. Wanneer we een gerechtje proeven en denken dat dit wat zout mist: grijp dan niet direct naar zout! Je kan je voeding immers heel wat smaak geven zonder je gezondheid te beschadigen.