Tagtik

83-jarige vrouw op stap met 800.000 euro

De politie hield de 83-jarige M.Q. op 19 mei 2015 tegen net na de grens toen ze van België naar Frankrijk wou rijden via het grenspunt van Baisieux. Aan de grens vroeg de douanebeambte haar of ze iets had aan te geven, maar de gepensioneerde onderwijzeres gaf niets aan. Even verder over de Franse grens werd ze staande gehouden door de politie. In de wagen van de 83-jarige dame vond de politie maar liefst 800.000 euro, verstopt in een vuilniszak aan de passagierskant.

Het was de vrouw haar eigen geld, maar vanaf dat je 10.000 euro over de grens transporteert, moet je dat aangeven. Dat deed de bejaarde vrouw niet, waardoor ze deze week verscheen voor de rechter. De dame riskeerde een boete van maar liefst 25 % van het bedrag dat ze meehad, in haar geval goed voor zo'n 206.000 euro. De rechter toonde zich deze week echter mild en de onderwijzeres op rust kwam er vanaf met een boete van 50.000 euro.

"Het geld had geen frauduleuze oorsprong, de vrouw was wel degelijk de rechtmatige eigenares. Als ze het had aangegeven, was er dan ook geen enkel probleem geweest", reageert de douanebeambte in La Voix du Nord.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Voix du Nord/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren