Tagtik

Bart De Pauw wil getuigenissen inkijken

Goed een jaar nadat de hetze rond tv-figuur Bart De Pauw (50) losbarstte, wil De Pauw de verzegelde getuigenissen kunnen inkijken om te weten te komen welke vrouwen over zijn gedrag geklaagd hebben.

Bart De Pauw vraagt toegang tot de verzegelde enveloppen met getuigenissen omdat hij wil weten welke vrouwen hem betichten van grensoverschrijdend gedrag. De bewuste getuigenissen werden genoteerd nadat heel wat vrouwen naar de preventieadviseur van de VRT stapten. Bij een huiszoeking werden deze getuigenissen meegenomen, waarna de onderzoeksrechter ze aandachtig doornam. Nu wil De Pauw zelf toegang krijgen tot deze getuigenissen, maar de VRT weigert dit resoluut.

"Het maakt niet uit of Bart De Pauw of zelfs de koning vraagt om het beroepsgeheim op te heffen. Dat is internationaal erkend. De wet maakt op dat vlak geen onderscheid naar rang of stand", stelt Tom Bauwens, de raadsman VRT, kordaat.

De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) zal op 23 november beslissen wat er met de verzegelde getuigenissen zal gebeuren.

Het blijft nog steeds onduidelijk of Bart De Pauw daadwerkelijk een misdrijf heeft gepleegd en bijgevolg voor de rechter moet komen. Het parket zal hieromtrend mogelijk een beslissing nemen na 23 november.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren