Tagtik

BDW twijfelt over bestaan provinciebesturen

Politicus Bart De Wever (N-VA) stelt het bestaan van de provinciebesturen opnieuw in vraag. Dat deed hij in een exclusief interview met TV Limburg.

"Ik ben mij ervan bewust dat dit gevoelig ligt in Limburg, maar bij de regeringsvorming over enkele maanden komt de afschaffing van het provinciale niveau opnieuw op tafel. De Vlaamse regering zal daarover haar ei moeten leggen", zei De Wever. Hiermee gaat de voorzitter van de N-VA wel lijnrecht in tegen Limburgse partijgenoten Steven Vandeput en Frieda Brepoels die eerder op TV Limburg lieten verstaan dat het niet zo’n vaart zou lopen.

Eerder vertelde N-VA-provincieraadslid Hendrik Verbrugge al tijdens het verkiezingsdebat op TV Limburg dat N-VA in het provinciebestuur wilde stappen om het daarna af te schaffen. Nu de N-VA tot het provinciebestuur verkozen werd, lijkt de afschaffing op de agenda te komen.

"Je moet schaalvergroten tussen de gemeenten, je moet de gemeenten laten samenwerken, bijvoorbeeld op vlak van openbaar vervoer en mobiliteit. En dan komt er een punt waarop je zegt: heeft de provincie eigenlijk wel nog toegevoegde waarde in ruil voor de centen die we daar insteken?", klinkt het bij de burgemeester van Antwerpen. De Wever benadrukt nog dat de vraag omtrent het nut van de provinciebesturen alleen dan pertinent zal worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: TVL/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren