Tagtik

Bende van Nijvel: schudt 'vraagdeken' minister Geens wakker?

Een jaar geleden beloofde minister van Justitie Koen Geens financiële steun aan de slachtoffers van de Bende van Nijvel en hun nabestaanden. Daar is echter nog niets van in huis gekomen. Althans dat beweert de zus van een vrouw die stierf bij de aanslag van de Bende in Aalst.

Ingrid Mulder uit Moorsel verloor haar zus bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst. Een jaar na de belofte van Geens, wil ze de minister herinneren aan zijn eigen woorden. Daarom bedacht ze zelf een project.

"Geens had beloofd dat we steun gingen krijgen om onze advocaat te kunnen veroorloven, maar daar komt niets van in huis. Op een jaar tijd hebben we niets van financiële steun gezien", zegt Ingrid voor de camera van RingTv.

Daarom bedacht ze het 'vraagdeken' om de vraagtekens waarmee vele nabestaanden zitten, te verzachten. "Alle mensen die willen steunen of die met verdriet zitten, kunnen een lapje op sturen van 20 centimeter op 20. Daar wil ik dan een héél groot deken van maken en wil het tonen aan het Justitiepaleis. Ik wil een krachtig signaal geven: wij willen getroost worden", zegt Ingrid krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Source: RingTv/Picture: Screenshot RingTv)

Ook dit kan u interesseren