Tagtik

Bijzonder eerbetoon aan slachtoffers Bende van Nijvel

Vandaag wordt er opnieuw een Witte Mars georganiseerd, maar ditmaal in Aalst, en voor de slachtoffers van verschillende onopgeloste zaken, zoals bijvoorbeeld het dossier van de Bende van Nijvel. Door op straat te komen willen de aanwezigen protesteren tegen het falen van justitie. Het is vandaag immers exact 33 jaar geleden dat de Bende van Nijvel haar laatste en meteen bloedigste overval pleegde, die op de Delhaize van Aalst. Het idee van een Witte Mars is mede ontstaan na verontwaardiging bij heel wat burgers na het zien van de film 'Niet Schieten'.

Donderdagavond vond in Kinepolis Antwerpen een bijzondere vertoning plaats van 'Niet Schieten'. Deze Vlaams dramatische speelfilm werd geregisseerd door Stijn Coninx en gaat over de bijzonder gewelddadige overval van 9 november 1985 op een filiaal van de warenhuisketen Delhaize in Aalst door de Bende van Nijvel. Als eerbetoon aan de 28 dodelijke slachtoffers van de Bende, hield Kinepolis gisteren 28 stoelen vrij, die met een lichtje werden aangeduid.

David Van de Steen, die zijn ouders en zusje verloor bij de overal op de Delhaize van Aalst, en Patricia Finné, die haar vader verloor bij de overval op de Delhaize van Overijse, waren aanwezig op deze voorstelling.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Kinepolis Antwerpen)

Ook dit kan u interesseren