Tagtik

Bonte zet Groen buitenspel in Vilvoorde

Een verrassende wending in de coalitiegesprekken in Vilvoorde: burgemeester Hans Bonte kiest voor een coalitie met Open VLD en CD&V, terwijl hij naar de kiezer was getrokken met een kartel SP.A-Groen.

"We moeten de sterkste ploeg op het veld zetten. Dat was deze keer niet mogelijk met Groen omwille van het feit dat het allemaal nieuwe mensen zijn in de politiek", aldus Bonte bij VRT Nieuws. Hij nodigde Groen om in de meerderheid te blijven, maar zonder een schepenambt op te nemen. Omdat Bonte daarmee een belofte brak, kiest Groen voor de oppositie.

Meyrem Almaci reageerde alvast heel ontgoocheld in het radioprogramma 'De Ochtend' op deze 'stuitende manier van politiek doen': "Hij zegt ons eigenlijk: ik heb jullie gebruikt en nu zijn jullie niet meer van dienst. Dit is een soort van machtspolitiek waarmee ik niets gemeen heb."

Bonte is niet te spreken over de reactie van Almaci: "Ik vind niet dat men van buiten Vilvoorde moet bepalen wat binnen Vilvoorde moet gebeuren. Ik ben daarover verschrikkelijk verontwaardigd, ik ben echt allergisch voor manoeuvres achter de schermen vanuit de nationale partijen om toch maar mandaatjes te hebben", aldus de burgemeester van Vilvoorde.

De nieuwe coalitie bezet 26 op 35 zetels. SP.A en Open VLD krijgen elk drie schepenen, CD&V 1 schepen.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren