Tagtik

"Dit is een zwarte dag voor Zelzate en voor België"

Voor het eerst zal de PVDA in Vlaanderen mee een gemeente besturen. In het Oost-Vlaamse Zelzate heeft de SP.A immers zopas een coalitie gesloten met het uiterst linkse PVDA.

De Partij van de Arbeid van België bestuurt tot nu toe nog in geen enkele gemeente mee in Vlaanderen. Deze primeur in Zelzate is dus heel opvallend. Het gemeentebestuur in Zelzate kleurt met deze coalitie tussen SP.A en PVDA weldra donkerrood. De enige andere mogelijke coalitie was er een tussen SP.A en Vld-SD, dat de burgemeester leverde, en dat weigerden de socialisten.

De huidige burgemeester van Vld-SD is niet te spreken over de coalitie, waardoor hij en zijn partijgenoten naar de oppositie verwezen worden. "De Zelzatenaar heeft dit niet gewild. Deze coalitie is gesloten uit rancune tegenover mijzelf en de mensen die voor mij werken. Nationaal voorzitter John Crombez (van SP.A, nvdr.) haalt zich hiermee grote problemen op de hals. Wat hier gebeurt zullen de nationale partijvoorzitters hem niet in dank afnemen. Ook dit is doorbreken van het cordon sanitaire", klinkt het bij aftredend burgemeester Frank Bruggeman. "Dit is een zwarte dag voor Zelzate en een zwarte dag voor België", besluit de aftredend burgemeester van Zelzate na de bekendmaking van de coalitie.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS - Het Nieuwsblad - VTM Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren