Tagtik

Frustraties bij Vormer

Heeft trainer Ivan Leko de juiste snaar geraakt bij Ruud Vormer, de kapitein van Club Brugge, die de laatste twee partijen met blauw-zwart op de bank moest beginnen?

Vorige dinsdag moest Ruud Vormer voor de competitiewedstrijd tegen Oostende na 9 maanden nog eens tevreden zijn met een plaatsje op de bank. Zaterdag liet trainer Ivan Leko hem opnieuw niet starten in de basis. Hij mocht wel invallen in de 71e minuut: "Tijdens mijn invalbeurt was ik vooral opgefokt, ja. Ik was geprikkeld", zo vertelt hij over zijn invalsbeurt bij Het Nieuwsblad.

"Als kapitein word je er normaal gezien niet zomaar uitgehaald, maar bij deze coach wel", aldus de winnaar van de laatste Gouden Schoen. "Vraag maar lekker aan de coach waarom. Mensen verwachten twintig goals van mij, maar als dat niet gebeurt, ben je de lul. Maar op de bank verzamel je geen statistieken."

Maandag vertrok Vormer met de selectie van trainer Leko naar Monaco waar Club het dinsdagavond opneemt tegen de ploeg van Youri Tielemans en Nacer Chadli in de Champions League. De Nederlander zal gemotiveerder dan ooit aan de aftrap staan... als de coach hem in de basis dropt uiteraard.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren