Tagtik

Halen Oost-Europeanen onze vijvers leeg?

Vissers van de Ringbaanvijver in Tielt zijn het kotsbeu dat ze week na week minder vis aantreffen in hun vijver. Ze hebben een sterk vermoeden waar de vissen naartoe zijn en wie er verantwoordelijk voor is van de verdwijning van deze kolossen.

De Molenlandvissers en Zalmvissers vangen steeds minder vis in hun Ringbaanvijver in Tielt. Nochtans moet elke vis die gevangen wordt, opnieuw uitgezet worden in diezelfde vijver. De vispopulatie slonk er week na week en daarom trekken de sportvissers nu in Het Nieuwsblad aan de alarmbel.

Beide visclubs kopen samen vis aan, om deze vervolgens in de visvijver los te laten. Deze karpers verdwijnen echter nog voor de leden van de Molenlandvissers en Zalmvissers ze een keer naar boven kunnen halen.

"Het zou niet de eerste keer zijn dat ons verteld wordt dat iemand een zak vol vis in zijn koffer laadt. Soms vinden we zelfs nog verse bloedsporen van vis die de keel werd overgesneden", klinkt het bij voorzitter Vic Verbrugge van De Molenlandvissers in Het Nieuwsblad.

De sportvissers vermoeden dat Oost-Europeanen de vis niet terugzetten en meenemen. "Soms zie je, nadat de toezichter de dagvergunningen is komen controleren, het aantal hengelaars plots merkwaardig stijgen. Let op: er zijn ook Vlaamse hengelaars die sjoemelen, maar in Oost-Europa is karper een delicatesse. Hoe dan ook: de vissen meenemen is diefstal. Een karper van 10 tot 15 kilogram is 200 à 250 euro waard", klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren