Tagtik

Handeltjes in '14-18'-beeldjes?

600.000 beeldjes in klei maakten deel uit van 'Coming World Remember Me', de landartinstallatie van kunstenaars Koen Vanmechelen en intendant Jan Moeyaert. Die installatie was de voorbije maanden te bewonderen in het provinciaal domein Palingbeek in Zillebeke bij Ieper.

Elk beeldje staat symbool voor een slachtoffer dat tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelde op Belgische bodem. Vanaf donderdag mag iedereen een beeldje komen halen. Donderdagochtend ontstond er een ware stormloop op de beeldjes.

De vrees groeit dat sommige mensen een handeltje proberen op te zetten en er daarom een hele hoop meenemen, maar wie een beeldje te koop aanbiedt, zal worden vervolgd, zo meldde de kunstenaar al bij VRT Nieuws.

"Wie een beeldje afhaalt, gaat akkoord met enkele voorwaarden. Zo mogen er onder geen enkel beding beeldjes verkocht worden. Ook niet in het kader van een actie voor een goed doel. We zullen juridische stappen ondernemen tegen mensen die toch beeldjes te koop aanbieden", aldus gedeputeerde Myriam Vanlerberghe.

Tot 20 december kunnen de beeldjes worden afgehaald.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws, Radio 2/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren