Tagtik

Nederlander stapt naar rechtbank om Tinder-leeftijd te veranderen

Een Nederlandse gepensioneerde is een juridische strijd begonnen om zijn leeftijd op de datingapp Tinder wettelijk te veranderen om zo zijn kansen op een date te vergroten.

Emile Ratelband (69) wil zijn verjaardag verschuiven van 11 maart 1949 naar 11 maart 1969. De Nederlander vergelijkt de wijziging met die van een transgender. "Je kan je naam wijzigen, je kan je geslacht wijzigen, waarom niet je leeftijd?", vraagt hij zich af in De Telegraaf.

Een lokale rechtbank in de stad Arnhem, ten zuidoosten van Amsterdam, zal vermoedelijk binnen vier weken uitspraak doen over de zaak.

Algemeen Dagblad meldde dat de rechtbank sceptisch was over de zaak en zei dat er geen juridisch kader was waardoor iemand zijn of haar geboortedatum kan veranderen. Ratelband beweert dat hij zich gediscrimineerd voelt vanwege zijn leeftijd en dat dit zijn kansen op werk en zijn succesratio op de datingapp Tinder stevig beïnvloedt.

"Als ik 69 ben, ben ik beperkt, als ik 49 ben, dan kan ik een nieuw huis kopen, in een andere auto rijden, ik kan meer werk verzetten," zei hij. "Als ik op Tinder zit en zeg dat ik 69 ben, krijg ik geen antwoord. Als ik 49 ben, met het gezicht dat ik heb, zal ik in een luxe positie verkeren", klinkt de Nederlander hoopvol.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Telegraaf - Algemeen Dagblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren