Tagtik

Soldaten doden meest gevreesde tijger ooit

Maar liefst dertien mensen verorberde een hongerige tijgerin de voorbije twee jaar in de heuvels in India.

Het dier zaaide heel wat angst bij de inwoners van de staat Maharashtra in het midden van India. Heel wat jagers probeeren het vreesde dier al sinds 2016 dood te schieten, maar niemand slaagde hierin. Ondertussen bleef de tijgerin maar mensen aanvallen en doden.

Het Indische Hooggerechtshof besliste om de rangers in het gebied de opdracht te geven om de tijgerin proberen te verdoven en gevangen te nemen. Als dat onmogelijk zou blijken, mocht het dier ook gedood worden. Vrijdag vond een grootschalige millitaire actie plaats.

De jagers van het leger slaagden er niet in om het gevreesde dier te verdoven. Hierdoor was er nog maar één mogelijke oplossing, klinkt het. "Rond 23 uur werd de tijgerin gespot dichtbij een kampeerterrein dichtbij een dorpje", zegt Ali Khan. "Mijn zoon, Asghar Ali, werd na het afvuren van een verdovingspijl aangevallen door het dier. Hij heeft haar van dichtbij doodgeschoten."

De tijgerin had welpen toen ze vrijdag gedood werd. Wat er met de twee jonge diertjes zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren