Tagtik

Studentenkring schoffeert met seksistische uitnodiging

De gemoederen laaien hoog op bij de stad Leuven, de KU Leuven en de rector van de KUL. Zij zijn immers verbouwereerd over de uitnodiging van een studentenfuif die de organiserende kringen Chemika, Farmaceutika en LBK (Landbouwkring) verspreiden op Facebook.

"(...) Aangezien we allemaal goedgemutste studentjes zijn hoeven we geen pillekes in het drankje van een Farma-grietje te gooien, geen chloroform te gebruiken om de Chemika-chickies te kunnen scoren & zelfs die knappe boerinnetjes hebben geen baal stro nodig om zich helemaal chaud te voelen", stond in de eerste versie van de uitnodiging die verspreid werd voor de fuif 'Boiten met de Poulékes TD'.

"Dit is denigrerend en seksistisch. Ontoelaatbaar in een progressieve stad als Leuven", reageert schepen van Studentenzaken Bieke Verlinden (sp.a). "Het taalgebruik is verwerpelijk. Dit getuigt van een zeer achterhaalde seksistische kijk op mannen en vrouwen", gaat ze verder.

De organisatie van de studentenfuif meldt dat ludiek bedoeld is en dat het niet hun bedoeling is om aanstoot te geven en dat ze niemand willen aanzetten tot het gebruik van illegale middelen in het uitgaansleven. Toch vinden heel wat mensen de grapjes over rape drugs volkomen ongepast.

De tekst werd inmiddels aangepast op Facebook. De KU Leuven, de stad Leuven en rector Luc Sels zullen samen bekijken hoe ze dergelijke incidenten in de toekomst kunnen vermijden.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren