Tagtik

Twintiger die jogster vermoordde, viel al eerder vrouw aan

Omstreeks 9.00 uur genoot Wivinne donderdagochtend (42) van haar ochtendloopje in het Waalse Boninne, toen de 28-jarige Xavier V.D. plots op een verlaten landweggetje stopte met zijn wagen naast de jogster. Wat daarna volgde, is een gruwelijke slachtpartij. Een boer was getuige van de feiten. Hij deed zijn verhaal in de pers.

De 28-jarige Xavier sprong bovenop het slachtoffer, sloeg haar bont en blauw en probeerde haar te wurgen. Vervolgens stopte hij haar in de koffer van zijn wagen. Een uur later werd diezelfde auto in de Samber gevonden. Het slachtoffer was overleden en zat nog steeds in de kofferbak.

De dader, die voetbal speelde in de Belgische vierde provinciale bij Rode Ster Belgrado, had vroeger ook al eens een vrouw aangevallen. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure. Hij werd toen al eens opgepakt en verhoord voor agressie tegen zijn toenmalige buurvrouw. De 28-jarige dader verscheen toen plots in haar appartement, waarna ze met haar twee kleine kindjes in de armen van het eerste verdiep naar beneden sprong.

(Skwadra by Tagtik/Source: LDH/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren