Tagtik

Vader Eefje denkt nog elke dag aan Dutroux-gruwel

Het is 22 jaar geleden dat de Witte Mars plaatsvond in België. Toen trokken onze inwoners massaal de straat op uit protest tegen de zaak Dutroux. De Belgische bevolking was in shock en gruwelde van de misdaden die 's lands meest gehate man had gepleegd. De Witte Mars vond plaats in Brussel en maar liefst 30.000 mensen namen er aan deel. Door op straat te komen en samen een witte mars te lopen, wouden de Belgen hun steun betuigen aan de familie en nabestaanden van de slachtoffers.

Eén van die nabestaanden is Jean Lambrecks. Hij is de vader van Eefje, wiens lichaam 22 jaar geleden teruggevonden werd. Bij TV Limburg vertelt Lambrecks hoe hij nog dagelijks aan de gruwelijke gebeurtenissen van de zaak Dutroux denkt.

"Er gaat geen dag voorbij of je denkt eraan. Je staat er 's ochtends mee op en gaat er 's avonds mee slapen. Dit kan je nooit meer vergeten", zegt Lambrecks.

Deze week vrijdag wordt er opnieuw een Witte Mars georganiseerd, maar ditmaal in Aalst, en voor de slachtoffers van verschillende onopgeloste zaken, zoals bijvoorbeeld het dossier van de Bende van Nijvel. Door op straat te komen willen de aanwezigen protesteren tegen het falen van justitie.

Ook in de zaak Dutroux is alles nog niet opgehelderd, stelt de tante van Eefje. "De meest cruciale vragen zijn nog niet beantwoord en deze Witte Mars is een gelegenheid om ook dit te benadrukken", vertelt ze bij TVL.

(Skwadra by Tagtik/Source: TVL/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren