Tagtik

Veroordeelde pedo betast meisjes op Boekenbeurs

Op de Antwerpse Boekenbeurs heeft de politie gisteren een veroordeelde pedofiel in de boeien geslagen. De 52-jarige Dirk L. betastte immers verschillende schoolkinderen op de Boekenbeurs.

Ex-leraar in de lagere school Dirk L. uit Ingelmunster betastte donderdag op de Boekenbeurs twee meisjes uit het zesde leerjaar van de Sint-Laurens-school uit Zelzate. Twee meerderjarigen zagen de aanranding gebeuren en verwittigden de bewakingsdienst van de Boekenbeurs. "Nadien is de politie erbij gehaald. We kunnen bevestigen dat de man in kwestie werd opgepakt", klinkt het bij het Antwerpse parket. De dader werd gisteren langdurig ondervraagd en zal vandaag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die over zijn verdere aanhouding moet beslissen.

Dirk L. werd in januari 2016 al voor de tweede keer veroordeeld voor pedofilie. Zijn dochter vond toen een gigantische collectie kinderporno thuis. Dirk L. was tot twee jaar geleden zelf leerkracht in het zesde leerjaar van een lagere school in Koekelare. Twee jaar geleden werd hij voor het bezit van de 2,25 miljoen foto’s en meer dan 12.000 video’s veroordeeld tot één jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij verloor tevens voor vijf jaar zijn burgerrechten en mocht ook geen job of activiteit meer uitoefenen waar kinderen bij betrokken zijn.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren