Tagtik

Vlaams parlementslid vrijgelaten voor sabotage moordonderzoek

Christian Van Eyken (64) en zijn echtgenote zijn opnieuw op vrije voeten na een urenlang verhoor. Het pas gehuwde stel moet zich vanaf maandag verantwoorden voor de moord op de vorige echtgenoot van de vrouw van Van Eyken.

Christian Van Eyken is Vlaams parlementslid en oud-burgemeester van Linkebeek. Gisteren werd hij samen met zijn vrouw urenlang ondervraagd in verband met een onderzoek naar de mogelijke sabotage van het moordonderzoek op de ex van de huidige echtgenote van Van Eyken. Het gaat om een DVD met bewijsmateriaal uit het moordonderzoek die enkele maanden geleden vernield werd.

"Voorlopig is er niemand in verdenking gesteld. De twee werden na verhoor vrijgelaten", vertelt Denis Goeman van het Brusselse parket.

De ex-man van Van Eykens nieuwe vrouw werd in 2014 dood teruggevonden in zijn appartement aan zee. De man kwam om het leven door een kogel in het hoofd. Op camerabeelden was te zien hoe Van Eyken het appartement binnenstapte en even later samen met zijn nieuwe echtgenote het appartement verliet.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren