Tagtik

VUB scoort met app voor chronisch zieken

De Vrije Universiteit Brussel heeft een app ontwikkeld waarmee de zorg voor chronisch zieken beter kan gebeuren én minder duur is.

In Europa zijn er op dit moment ongeveer 50 miljoen mensen die door het leven moeten gaan met meerdere chronische aandoeningen. Dat zorgt voor gigantisch hoge kosten. 70 tot 80 procent van de kosten in de gezondheidszorg gaan naar de zorg voor die chronische aandoeningen. VUB-professor An Jacobs en onderzoekster Janneke Kuipers maakten daarom het ontwikkelen van een nieuwe app voor chronisch zieken tot één van hun prioriteiten.

"Vandaag ligt de focus bij die patiënten vaak op elke aandoening apart. Daardoor is de zorg te weinig patiëntgericht door een gebrek aan integratie en coördinatie", oordeelt de VUB. Om hier een oplossing voor te bieden, ontwikkelde de VUB een applicatie die mensen met meerdere chronische aandoeningen toelaat op een tablet hun medische toestand thuis op te volgen.

"Dit is een belangrijke stap in het verbeteren van de totaalaanpak van chronische aandoeningen met meer efficiëntie, integratie en coördinatie", zegt de VUB in een persbericht.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren