Tagtik

Wat u mag verwachten van de staking van Bpost

Dinsdagavond om 22.00 uur is Bpost met een vijfdaagse staking begonnen. De vakbonden plannen de komende dagen stakingen in telkens andere afdelingen van van het bedrijf. Hiermij dreigt de bedeling van brieven en pakjes ernstig verstoord te worden.

De staking bij de sorteercentra is lang niet de enige actie die de vakbonden zullen ondernemen om hun eisen ingewilligd te zien. De bonden zijn immers nog van plan om achtereenvolgens te staken bij de posttransporten (8 november), bij de postbodes (9 november), aan de loketten, bij de administratie en de callcentra (12 november) en bij de pakjesverwerking (13 november). Hierdoor zal de dienstverlening van Bpost dus ernstig verstoord zijn.

"Deze actie kwam er niet na een oproep van de vakbonden, maar wel op verzoek van het personeel zelf", zegt ACOD-vakbondsman Jean-Pierre Nyns. "Er waren in de nacht van dinsdag op woensdag geen sorteeractiviteiten. De brieven bleven dus in de centra. Kranten werden wel rondgebracht. Die gaan via een ander systeem", vertelt hij aan HLN.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren