Tagtik

Wie wil de Vlaamse Televisie Sterren?

Jarenlang was de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, de opvolger van het Gala van het Gouden Oog, een vaste afspraak van het BV-land: op dat feestje werden de televisieprijzen van de Vlaamse Televisie Academie uitgereikt.

Voor de elfde keer zijn de Vlaamse Televisie Sterren bekend. Alleen is het nog niet zeker hoe de winnaars van deze televisieprijzen bekendgemaakt zullen worden: een bekendmaking in een groot televisieprogramma zal er niet komen.

"Als we de continuïteit van de Vlaamse Televisie Sterren willen veiligstellen, dan mogen we dit jaar niet overslaan", zo zegt organisator Chris Cockmartin bij De Standaard. "We hebben de leden van de Academie een hele tijd geleden al laten stemmen over de prijzen. Wij kennen dus de winnaars. We moeten ze alleen nog bekendmaken en we weten nog niet hoe we dat gaan doen. Desnoods zal het gebeuren via een persbericht."

Tussen 2008 en 2013 werd de uitreiking afwisselend getoond op één en VTM, in 2014 werd het programma uitgezonden door Vier (toen Bart De Wever zich zelfs in het pak van een panda hees). Sinds 2015 is er geen uitreiking op televisie meer en ook dit jaar tonen één, VTM en Vier geen belangstelling om een uitzending te maken rond de uitreiking van de awards.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren