Tagtik

Jambon predikt geduld: “Even effecten van vorige maatregelen afwachten”

24 November 2021 11:00 De coronacijfers trekken een tussenspurt in België en de vraag om strengere coronamaatregelen klinkt dan ook steeds luider. Vlaams minister-president Jan Jambon wil echter niets overhaasten en vraagt om eerst het effect van de huidige maatregelen, die vorige week door het Overlegcomité beslist werden, een kans te geven. Het duurt immers tien tot veertien dagen alvorens je die in de coronacijfers ziet, benadrukt Jambon woensdagochtend in De Ochtend op Radio 1.

'Minder bijwerkingen na een boosterprik'

24 November 2021 09:00 De neveneffecten na een boostershot lijken minder uitgesproken dan bij de eerste of tweede prik. Dat zegt vaccinoloog Pierre Van Damme nu al zo'n 660.000 Vlamingen intussen hun derde (tweede in het geval van Johnson&Johnson) prik hebben gekregen.

Doodsoorzaak verloofde vermoorde Gabby Petito bekend

24 November 2021 07:47 Het Amerikaanse koppeltje Brian Laundrie (23) en zijn verloofde, de Amerikaanse influencer Gabby Petito (22), was in juli 2021 op een roadtrip vertrokken door de Verenigde Staten in hun omgebouwd busje. Hun laatste trip voor het huwelijk liep echter compleet uit de hand na een zware ruzie.