Tagtik

Russische militairen schieten Oekraïense burgers in de rug (VIDEO)

De eigenaar van een autozaak en een 68-jarige bewaker van die zaak in Kiev werden op 16 maart door Russische soldaten in de rug geschoten. Dat blijkt uit bewakingsbeelden die de Amerikaanse nieuwszender CNN in handen heeft gekregen.

CNN stelt dat dat uit de beelden blijkt dat ze indruisen tegen de regel dat er tijdens een oorlog nooit rechtstreeks burgers mogen worden aangevallen. De beelen dateren van 16 maart, drie weken na de start van de Russische invasie.

Er zijn al heel wat afschuwelijke beelden van de Russische invasie in Oekraïne opgedoken. Deze zullen eventueel door het Internationaal Strafhof kunnen gebruikt worden in een zaak tegen Poetin.

Op de bewakingsbeelden die CNN te pakken kreeg, is te zien hoe de twee burgermannen eerst bij het hek van de garage een jas laten doorzoeken door de militairen, waarna zowel de militairen als de twee mannen elk weer hun weg gaan. Maar meteen daarna duiken de militairen weer op en schieten ze de twee mannen neer, in de rug. Niet veel later schieten de Russen opnieuw. Beide mannen stierven aan hun verwondingen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren