Tagtik

Lichtbewolkt, maar warm en droog

Woensdag blijft het droog met zon en wat wolkenvelden hier en daar, in de loop van namiddag geleidelijk meer wolkenvelden en hoge wolkensluiers vanaf het westen. Tegen de avond is een bui mogelijk aan de kust. De maxima liggen rond 18 graden aan zee en tussen 21 en 25 graden in het binnenland. Er waait een matige en lokaal vrij krachtige zuidwestelijke wind. De rukwinden kunnen oplopen tot 50 à 55 km/u. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht wordt het vanuit het westen wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen. In het zuidoosten van het land is dat pas tegen de ochtend. In het westen wordt het tegen de ochtend dan weer droog met brede opklaringen. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. De wind waait overwegend matig, en aan zee soms vrij krachtig, uit west tot zuidwest.

Donderdag begint de dag met nog veel bewolking in het centrum en het oosten van het land en is er 's ochtends nog een bui mogelijk in de Ardennen. Elders zijn er brede opklaringen. In de loop van de dag krijgen we een afwisseling van zon en wolkenvelden. De maxima schommelen van 16 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 20 of 21 graden in het centrum van het land. De wind wordt matig uit westelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren