Tagtik

Tijd voor Makiese: "Belangrijkste geluksbrengers zitten in de zaal"

Donderdagavond is het zover: dan mag de 21-jarige Jérémie Makiese uit Brussel zijn nummer 'Miss You' in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival brengen op het grote podium in Turijn.

Makiese werd gekozen door de Franstalige omroep RTBF om België te vertegenwoordigen in Turijn. Hij won in 2021 nog de populaire zangwedstrijd The Voice Belgique in Franstalig België.

Is Makiese nerveus voor zijn debuut op het Eurose toneel? “Ik heb geen tijd om te stressen. Ik ben chill. En excited. Een moment als dit zal ik in mijn leven nooit meer beleven”, veegt hij alle stress van tafel in een interview met Het Nieuwsblad. De 21-jarige Belg die geboren werd in Antwerpen en dan samen met zijn ouders naar Brussel verhuisde, droomt uiteraard van een finaleticket. “Ik wil eerst de halve finale overleven. Daarna kan ik dromen over de top vijf. Of waarom niet: over de overwinning? Voor mij is het Songfestival sowieso al geslaagd als ik de beste vertegenwoordiger van ons land ben geweest. België moet trots op me kunnen zijn.” Heeft Makiese een geluksbrenger? “Ken je de flessenpost van zeelieden? Wel, een vriendin stopte een boodschap in een fles: Bon chance, Jérémie. We steunen je. Hiermee geven we je al onze liefde en kracht. Die fles gooi ik straks in de Po (rivier die Turijn doorkruist, red.). Maar mijn belangrijkste geluksbrengers zullen in de zaal zitten: mijn ouders, broers en zus.”

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival vindt donderdagavond vanaf 21.00 uur plaats.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - VTM Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren