Tagtik

Zonnig en droog richting weekend

Donderdagochtend is er op sommige plaatsen in de oostelijke landshelft nog vrij veel bewolking. Elders begint de dag zonnig. In de loop van de dag krijgen we overal een afwisseling van zon en wolken. Het blijft overal droog. De maxima liggen rond 16 of 17 graden aan zee en in de Hoge Venen en tussen 18 en 21 graden elders. De wind waait matig en vlak aan zee in de namiddag vrij krachtig uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI.

Vanavond en vannacht blijft het droog en wordt het licht bewolkt tot helder. Tegen de ochtend kunnen er wolkenvelden opduiken vanaf het westen. Het kwik daalt tussen 2 en 9 graden in de Ardennen en tussen 7 en 10 graden elders. De wind waait matig uit westzuidwest tot west, krimpend naar zuidwest.

Vrijdag blijft het droog en is het 's ochtends eerst gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de dag komt er meer zon. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. De wind waait matig, en vlak aan zee meestal vrij krachtig, uit het westzuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren