Tagtik

Waarom noemt VRT Brusselse hongerstakers foutief 'asielzoekers'?

25 July 2021 09:23 De hongerstaking van de illegalen mag dan al enkele dagen voorbij zijn, de berichtgeving rond de hongerstakers blijft voor beroering zorgen. Tijdens reportages werden de illegalen door de VRT steevast 'asielzoekers' genoemd, terwijl het niet gaat om asielzoekers. Bij een journalist van De Standaard groeide de frustratie.

"Alles verloren op één uur tijd"

25 July 2021 09:12 Het noodweer hield gisteren lelijk huis in de buurt van het Waalse Dinant en Namen. Straten veranderden in een mum van tijd in een kolkende riview. Auto's werden meegesleurd alsof het speelgoedauto's waren. Enkele buurtbewoners zijn alles kwijtgeraakt op amper één uur tijd.

Ook in Italië protest tegen invoering coronapas

25 July 2021 09:02 Na Frankrijk komen nu in verschillende Italiaanse steden duizenden mensen op straat. Ze protesteren tegen de verstrenging van de coronamaatregelen en tegen de invoering van een de groene pas, een coronapas. Vanaf 6 augustus moet elke Italiaan die kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot bars en restaurants.

Burgemeester Namen: overstromingen zijn erger dan vorige week

25 July 2021 08:55 Gisteren viel het er in Wallonië regionaal opnieuw met bakken uit de lucht. Deze keer werd vooral de regio Namen-Dinant hard getroffen. Volgens Maxime Prévot (CDH), de burgemeester van Namen, is de situatie erger dan vorige week. Dat zegt hij aan RTL.  "Hele straten waren plots kolkende rivieren, auto’s dreven als badeendjes af.", klinkt het.

Minister De Sutter wilde vergoeding voor eigen appartement in Brussel

25 July 2021 08:50 Bij de aanstelling tot minister krijgt een deel van de ministers een dienstappartement of vertrek toegewezen in Brussel. Dit om na late vergaderingen snel tot rust te komen. Ook Groen-vicepremier petra De Sutter had recht op zo een appartement. Zij was echter reeds in het bezit van een woning in Brussel. Daarom vroeg ze voor een compensatie van 500 euro per maand. Dat meldt L'Echo. De aanvraag werd uiteindelijk weer ingetrokken door De Sutter zelf.

KMI kondigt opnieuw code geel af

25 July 2021 08:44 Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw voor onweer en kondigt van 13 uur tot 21 uur code geel af voor het hele land. Lokaal kan er op korte tijd veel regen vallen, met mogelijk wateroverlast tot gevolg. "De felste buien zijn voor de tweede helft van de namiddag en de eerste helft van de avond." zegt weerman Frank Duboccage.