Tagtik

Al 80.000 Belgen kwamen met corona in het ziekenhuis terecht

In totaal werden al 80.000 Belgen met covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano.

In de week tot en met 6 oktober was er sprake van gemiddeld 58,7 Belgen per dag die met Covid-19 opgenomen werden in het ziekenhuis. Het gaat om een stijging met 8 procent tegenover de voorgaande week. De ziekenhuisopnames blijven zo in stijgende lijn, al is de toename wel kleiner in vergelijking met de weekcijfers van de voorbije dagen. Momenteel liggen 737 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 208 op intensieve zorg.

Overlijdens stijgen met 9 procent
Ook de overlijdens nemen nog steeds toe. In de periode van 27 september tot en met 3 oktober is er sprake van 8,4 overlijdens gemiddeld per dag. Dat is een toename met 9 procent tegenover de voorgaande zevendaagse periode. De pandemie eistte intussen al het leven aan 25.649 mensen in ons land.

Daling besmettingen
De besmettingen blijven wel afnemen. In de week tot en met 3 oktober was er sprake van gemiddeld 1.894 nieuwe besmettingen per dag (-3%).

Daarbij is sprake van bijna vijf positieve testen op honderd: de positiviteitsratio van 4,7 procent is wel licht gestegen. Anderzijds neemt het aantal testen af: gemiddeld 44.348 per dag in de week tot 3 oktober, wat een daling met 7 procent betekent. Er is intussen sprake van 1,256 miljoen besmettingen sinds de start van de gezondheidscrisis.

Het reproductiegetal ligt nog steeds net boven 1 (op 1,02). Een cijfer boven 1 toont aan dat de epidemie aan kracht wint.

(Skwadra for Tagtik/Source: Sciensano/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren