Tagtik

Wat verandert er precies vanaf morgen?

09 May 2020 10:07 Moederdag, zondag 10 mei. Het is een dag waar we allemaal naar uitkijken. De maatregelen rond het coronavirus worden namelijk versoepeld. Het is geweten dat we meer mensen mogen zien. Maar wat verandert er nu precies concreet?

"Wie nu verantwoordelijkheid neemt, zal door de kiezer beloond worden"

09 May 2020 06:30 De coronacrisis is volgens Yves Leterme (CD&V) een opportuniteit voor politieke partijen "om de verschillen aan de kant te schuiven en rond de tafel te gaan zitten om een akkoord te vinden over wat moet gebeuren". Dat zei de oud-premier in 'De afspraak op vrijdag'. Volgens Leterme zal de partij die de komende tijd verantwoordelijkheid neemt uiteindelijk beloond worden door de kiezer. 

"Prijzen van reizen zullen niet stijgen"

08 May 2020 16:25 Reisorganisatie TUI verwacht niet dat de prijzen voor een reis zullen stijgen als het toerisme zich na de coronacrisis opnieuw op gang zal trekken. Dat zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI.

Van Gucht: "Weten niet hoe lang immuniteit duurt"

08 May 2020 14:50 Uit het onderzoek van epidemioloog Pierre Van Damme van de universiteit van Antwerpen blijkt dat 6 procent van de bevolking over antistoffen tegen het coronavirus beschikt. Dat blijkt uit het onderzoek van 3400 stalen die twee laboratoria om de drie weken verzamelen.