Tagtik

Poetin is zenuwinzinking nabij: zijn geduld is op!

Volgens The Guardian gelooft een voormalige Britse officier in Moskou dat Rusland na het ontslag van Sergei Shoigu als minister van Defensie een onderzoek zal instellen en officieren zal arresteren die dicht bij de voormalige minister stonden.

Voormalige Russische ambtenaren en internationale waarnemers geloven dat het vertrek van Shoigu de inlichtingendiensten (FSB) van het Kremlin in staat heeft gesteld om andere Russische leiders af te zetten. "De FSB is er eindelijk in geslaagd om het Ministerie van Defensie en de Generale Staf aan te vallen", vertelde kapitein John Foreman, een voormalige Britse defensieambtenaar in Moskou, aan The Guardian, eraan toevoegend dat "Poetins geduld eindelijk op was".

Het doel van het Kremlin is om corruptie in de hogere echelons van de regering te bestrijden en uit te roeien. Zoals woordvoerder Dmitri Peskov zei: "De strijd tegen corruptie is een consistente inspanning, geen campagne, maar een constante inspanning".

Valery Gerasimov, Ruslands hoogste generaal en hoofd van de Generale Staf, wordt ook genoemd. Ondanks het ontslag van Shoigu werd er gespeculeerd dat hij op zijn post zou blijven.

Maar de arrestatie van Gerasimovs directe luitenant "zou de positie van de generaal in de militaire hiërarchie kunnen verzwakken", meldt The Guardian. 

De zuivering gaat dus verder in de regering van Poetin.

(SR and FM for Tagtik/Source: The Guardian/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren