Tagtik

Portugal verstrengt de coronamaatregelen opnieuw

Het aantal coronabesmettingen neemt opnieuw toe in Portugal en dat heeft gevolgen. De besmettelijke Deltavariant wint razendsnel aan terrein in Portugal en de Portugese regering heeft daarom beslist om een aantal coronamaatregelen weer te verstrengen.

Verstrengingen voor Lissabon, Algarve en Sesimbra
In de hoofdstad Lissabon komt er dit weekend opnieuw een lockdown. Wie er woont, mag de stad enkel verlaten als er een negatieve test voorgelegd kan worden, of wie immuun is voor COVID-19. In de streek rond Albufeira in het zuiden en in Lisabon en Sesimbra zullen winkels, cafés en restaurants opnieuw vroeger moeten sluiten. Vanaf dit weekend zullen horecagelegenheden net zoals winkels al de deuren moeten sluiten om 15.30 uur, supermarkten om 19.00 uur. Deze strenge maatregelen gelden van vrijdagmiddag 25 juni tot en met maandagochtend 28 juni.

"Ik wil de aandacht vestigen op het feit dat, gezien de evolutie van de cijfers voor deze week, we volgende week wel eens opnieuw 16 gemeenten zullen hebben die over zullen gaan naar een zeer hoog risiconiveau. Het gaat dan voornamelijk om het dichtbevolkte gebied van de regio's Lissabon en de Algarve", zei de minister van Staat en het presidentschap Mariana Vieira da Silva, op een persconferentie na afloop van de ministerraad in Lissabon.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren